Social Icons

26 Νοεμβρίου 2014

29-30/11/2014: Προβολή «Si Puo Fare» στον Μικρόκοσμο & Συζήτηση στη στέγη ΣυνΑθηνά

Σάββατο 29/11 – 12:30 : Προβολή «Si Puo Fare» στον Μικρόκοσμο

Κυριακή 30/11 – 17:00 : Συζήτηση στη στέγη ΣυνΑθηνά


Το Σάββατο 29/11 στις 12:30 το μεσημέρι, η ΚΙΝΑΨΥ διοργανώνει στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Συγγρού 106, στάση μετρό Συγγρού-ΦΙΞ) [http://www.mikrokosmos.gr/https://www.facebook.com/mikrokosmoscinema] τη δωρεάν προβολή της ταινίας «Si Puo Fare» – «Μπορεί να γίνει». Πρόκειται για μία ταινία εμβληματική για το χώρο της Ψυχικής Υγείας που διαπραγματεύεται τη δημιουργία των πρώτων κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη γειτονική Ιταλία, τις αγκυλώσεις του κυρίαρχου ψυχιατρικού μοντέλου και του τρόπου αντιμετώπισης των ψυχικά πασχόντων. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις και από την Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία [http://protovouliapsy.blogspot.gr/https://www.facebook.com/groups/316067108586346].



Κυριακή 30/11 – 17:00 : Συζήτηση στη στέγη ΣυνΑθηνά

Την Κυριακή 30/11 στις 17:00 το απόγευμα πραγματοποιούμε στη Στέγη ΣυνΑθηνά (μακρόστενο κτίριο σε σχήμα περιπτέρου στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αριστογείτονος, στη Βαρβάκειο απέναντι από τη Δημοτική Αγορά) [http://www.synathina.gr/stegi-syn-athina/https://www.facebook.com/SunAthina ] τη δεύτερη διερευνητική συνάντηση επαφής- διαβούλευσης με επιλεγμένους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχικής Υγείας για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο και τις προϋποθέσεις δημιουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ Ένταξης [http://www.keko.gr/el/Pages/page2.aspx] από την ΚΙΝΑΨΥ. Αν θέλετε να πάρετε μέρος στη συζήτηση θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 6980158656/ 6979338599 ή να μας στείλετε mail στο kinapsi@gmail.com.

 
 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ


Διεθνής Εμπειρία και Ελληνική Πραγματικότητα για την Υποστηριζόμενη Λήψη Αποφάσεων για τα Άτομα με Αναπηρία, Κ. Νομίδου

Quality Health Care and Human Rights Conditions in a Psychiatric Clinic of a General Hospital, A. Nomidou

Ανθρώπινα δικαιώματα και ψυχική υγεία: Θεσμοί προστασίας, Ε. Φυτράκης


Τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών: Από την ανοχή στην υποστήριξη, Ε. Φυτράκης


Συνδιαμόρφωση προτάσεων για τη συνηγορία των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, Σ. Στυλιανίδης και συν

Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία

Καταδικαστικές αποφάσεις Venios και Karamanof κατά Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (γαλλικά)
Καταδικαστική απόφαση Βένιος κατά Ελλάδας (ελληνικά)
Καταδικαστική απόφαση Καραμανώφ κατά Ελλάδας (ελληνικά)

Σχέδιο δράσης της Ελλάδας μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις Venios και and Karamanof κατά Ελλάδας

Καταδικαστική απόφαση Campeanu κατά Ρουμανίας