Social Icons

8 Απριλίου 2014

08/04/2014: ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΨΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


ΠΕΡΙ  ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ

Επειδή δεν έχει εκσυγχρονιστεί μόνο η τεχνολογία, αλλά και η πολιτική, οι ηγέτες κάποιων κομμάτων έχουν ένα επιτελείο από νομικούς, συνταγματολόγους, οικονομολόγους ΚΑΙ ψυχολόγους. Όχι οιουσδήποτε ψυχολόγους. Ψυχολόγους εξειδικευμένους στην <<ψυχολογία της μάζας>> και την <<ψυχολογία του όχλου>>.
Αυτοί, μαζί με τους οικονομολόγους που είναι άριστοι στη Στατιστική, δεν μπορεί να μην έχουν προβλέψει που οδηγούν οι στρεσσογόνοι παράγοντες που δημιουργούν οι σύγχρονες πολιτικές τακτικές: στην αυτοκτονία και τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια μετά από απολύσεις, κατασχέσεις, πτωχεύσεις, πλειστηριασμούς, διακοπή χρηματοδοτήσεων και βαριά φορολογία.
Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, και εμείς την <<εις άτοπον απαγωγήν>> καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταγγείλουμε τους κεφαλαιοκράτες και τους πολιτικούς που τους βοήθησαν στην εξόντωση των κατώτερων, οικονομικά, κοινωνικών τάξεων για ηθική αυτουργία σε προμελετημένες μαζικές δολοφονίες. Οι ζωές που χάθηκαν ήταν ο στόχος και όχι, απλά, παράπλευρες απώλειες.





 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ


Διεθνής Εμπειρία και Ελληνική Πραγματικότητα για την Υποστηριζόμενη Λήψη Αποφάσεων για τα Άτομα με Αναπηρία, Κ. Νομίδου

Quality Health Care and Human Rights Conditions in a Psychiatric Clinic of a General Hospital, A. Nomidou

Ανθρώπινα δικαιώματα και ψυχική υγεία: Θεσμοί προστασίας, Ε. Φυτράκης


Τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών: Από την ανοχή στην υποστήριξη, Ε. Φυτράκης


Συνδιαμόρφωση προτάσεων για τη συνηγορία των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, Σ. Στυλιανίδης και συν

Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία

Καταδικαστικές αποφάσεις Venios και Karamanof κατά Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (γαλλικά)
Καταδικαστική απόφαση Βένιος κατά Ελλάδας (ελληνικά)
Καταδικαστική απόφαση Καραμανώφ κατά Ελλάδας (ελληνικά)

Σχέδιο δράσης της Ελλάδας μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις Venios και and Karamanof κατά Ελλάδας

Καταδικαστική απόφαση Campeanu κατά Ρουμανίας